Masterclass Begeleiders Hoger Onderwijs

Masterclass voor ervaren studieadviseurs en studieloopbaanbegeleiders, die zich willen blijven ontwikkelen en scherpstellen.

Uitdagende gesprekken

Je voert al jaren gesprekken met studenten. Je hebt de ‘gewone gesprekken’ wel onder de knie. Maar soms kom je studenten tegen bij wie het gesprek niet makkelijk loopt, waarbij je het gevoel hebt: hier is meer aan de hand. Ze geven keurig antwoord op al je vragen en zijn best bereid mee te denken. Toch bereik je niet wat je zou willen bereiken in het gesprek, namelijk: dat de student zelf aan het nadenken gaat over de eigen vraagstukken en keuzes. Hoe breng je diepgang aan in zo’n gesprek? Hoe zet je jouw kennis en intuïtie in, afgestemd op de student die voor je zit?

De training

In deze 2-daagse training breid je je handelingsrepertoire uit. We reiken verschillende manieren van kijken aan en maken hierbij gebruik van begrippen uit Transactionele Analyse en psychotherapie zonder dat je als therapeut te werk hoeft.

Je leert hoe jij diepgang in een gesprek kunt brengen. Je leert bewust gebruik maakt van je kennis en intuïtie om snel tot de kern van de vraag door te dringen. Je gebruikt jezelf als instrument en je leert te variëren in je benadering, afgestemd op de student die je begeleidt. Niet iedere student heeft dezelfde begeleiding nodig!

Wat levert het op?

Je krijgt meer vertrouwen in hoe je een student in beweging kunt krijgen door gebruik te maken van je kennis, diagnostisch inschattingsvermogen, en intuïtie. Je krijgt meer zicht op:

  • Verschillende gedragspatronen en persoonlijkheids-structuren en welke interventies daarbij werken;
  • Hoe je snel contact krijgt met de student;
  • Jouw interactie met de leerling: waar raakt de leerling jouw eigen patronen en voorkeuren? Sommige leerlingen zijn makkelijker voor je om te begeleiden, anderen roepen iets in je op wat niet zo effectief is; Hoe kom je daar weer uit? Wat werkt?
  • Hoe je snel en effectief tot de kern komt.

Hoe?

We gaan twee dagen lang intensief aan de slag!

We werken ervaringsgericht, speels en intens,
Met een selecte groep van minimaal 8 en maximaal 16 ervaren studieloopbaanbegeleiders, studieadviseurs, decanen, mentoren.
Die er voor kiezen om diepgaand te leren, met elkaar,
Op een mooie en rustige plek.
We zetten onze jarenlange ervaring en expertise voluit in en gebruiken daarbij technieken uit de Transactionele Analyse (TA), systemisch werk en mindfullness, naast kennis van student- en evt. keuzebegeleiding. Tijdens onze training van twee dagen worden ervarings-oefeningen en supervisie afgewisseld met korte, praktisch toepasbare stukken theorie. Naast diepgang is er ruimte voor rust, wandelen, voeten op tafel en humor!

Zin in deze ontmoeting met jezelf, een selecte, kleine groep collega’s  en twee ervaren en deskundige begeleiders op het terrein van studentbegeleiding en leiderschap in het onderwijs?

De volgende Masterclass gaat donderdag 10 tot en met vrijdag 11 januari 2019 plaatsvinden.  Dit keer een gemengde groep van ervaren decanen uit het VO en ervaren studieadviseurs uit het HO, dit blijkt een leerzame mix tijdens vorige masterclasses.

(De telefonische intake plannen we graag met je, zo mogelijk in december)

Voor meer informatie kunt u de folder downloaden: Folder Contact Centraal 2018

Ook kunt u ons ook mailen of bellen.  We zijn bereikbaar via info@contactcentraal.nl  of tel.nr 06 53380824 (Karin) of 06 34 783 445 (Annemiek)

Opgave kan hier.

Voor ervaringen van deelnemers, zie referenties.

Vanzelfsprekend is deze masterclass in-company ook mogelijk evenals een op maat gemaakte masterclass voor uw organisatie.